©2018 KiX Halland. Proudly created with Wix.com

Studieförbundet Vuxenskolan Halland

CIRKELDELTAGARE

Att delta i en studiecirkel är inte alltid som att delta i någon annan aktivitet. Skillnaden här kan vara att alla i gruppen är med och bestämmer och påverkar hur träffarna ser ut. 

Om er grupp eller om du som deltagare vill veta mer om hur en studiecirkel fungerar kan man få gå KiX cirkeldeltagarutbildning. Utbildningen tar bara en och en halv timme och vi lär oss då om studiecirkelns form och innebörd. 

CIRKELLEDARE

Vi vill uppmana våra deltagare till att gå steget längre. Det är självklart inget måste, men vill man fortsätta sin utveckling och har det som krävs för att kunna leda egna studiecirklar så finns möjligheten till att ta nästa steg. Du får då gå KiX cirkelledarutbildning och bli cirkelledare. 

KiX Cirkelledarutbildning är framtagen för personer med egen intellektuell funktionsvariation blandat med personer som arbetar med personer med funktionsnedsättningar. Utbildningen innehåller en verktygslåda för utbildningstillfället med samtalskort. Utbildning är uppdelad på 2 dagar á 3h med cirka 2 veckor mellan tillfällena. Mellan dessa tillfällena loggar även deltagare online till ett slutet forum där reflektioner och repetitioner hittas. 

Är du intresserad av att gå KiX utbildningar kan du höra av dig till din närmaste SV avdelning. 

Är du verksamhetsutvecklare inom SV och vill ha material kring våra utbildningar, vänligen kontakta Katarina.cronelid@sv.se

REBECKA BERÄTTAR OM SIN RESA FRÅN DELTAGARE TILL CIRKELLEDARE

”För några år sen hade jag inte så mycket vänner och jag var en ensamvarg. Jag hade dåligt självförtroende, men nu har jag växt. Jag fann många nya vänner i KiX och jag har träffat människor som tror på mig, och nu vågar jag tro mer på mig själv.

När jag började som deltagare var jag väldigt försiktig och gillade inte att släppa in nya människor i mitt liv och jag ville inte vara med på aktiviteter som jag inte visste om. Jag var en blyg person. Nu är jag cirkelledare och vågar prata framför folk och ta mer plats och ansvar. Det är kul att komma på egna ideer och ta ansvar.”

 

-          Rebecka Karlsson, KiX Falkenberg

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now