©2018 KiX Halland. Proudly created with Wix.com

Studieförbundet Vuxenskolan Halland

KIX FÖRENINGAR

De starka grupper och deltagare som vi nu i projektet byggt upp har nu blivit ideella föreningar som sedan efter avslutat projekt kan söka eget stöd och fortsätta erbjuda aktiviteter. Deltagare kommer sedan betala en mycket liten årsavgift till föreningen som kommer att täcka deras aktiviteters kostnader.

När starka grupper i Halmstad och Falkenberg hittat ett kollektivt arbetssätt och visat en självständighet funderade vi på vad näste steg skulle kunna vara. Svaret blev förening.

Grupperna och deltagarna ville bestämma själva över vilka aktiviteter dom villa ha, dom ville kunna söka bidrag för att genomföra aktiviteter, workshops eller exempelvis läger för sina deltagare i gruppen. Efter utbildningar och genomgångar i hur föreningar fungerar så blev dom då ideella föreningar. Det innebär att deltagarna i gruppen tillsammans kan på ett strukturerat och demokratiskt vis arrangera sina egna aktiviteter, fortfarande med stöd av Studieförbundet Vuxenskolan.

viunga.se kan ni hitta tydlig information om hur man startar en förening och hur en förening fungerar. Ni kan använda er av deras material som stöd, men för att bli en Vi Unga förening måste ett flertal medlemmar vara under 25 år. 

KIX Halmstad Vi Unga

Jag tycker det är skoj och roligt att driva en förening för man lär sig nya saker hela tiden. Och så har jag lärt mig hur det är att driva en förening och deklarera föreningen. Vi gör en massa roliga aktiviteter ihop. Vårt upplägg ser ut så att det är deltagarna som bestämmer vilka aktiviteter vi gör. 

För att engagera medlemmarna försöker vi hitta på saker som dom vill göra och så försöker vi ha roligt och vara lika välkomnande mot alla. Vi tycker det också är jätteviktig att alla har lika mycket rätt att tycka och säga det dom vill. 

Våra aktiviteter planerar vi tillsammans. Vi tar reda på vad det kostar, bokar lokal och gör en inbjudan som går ut på Facebook och på boenden och skolor.

                                                           Erik Johansson 

KIXarna i FBG

Jag tycker att det är roligt men lite svårt ibland att driva en förening. Vi är en rätt ny förening som startade våren 2018. Men vi tycker att det är kul att vara en förening. Det är inte lätt men vi kommer att lära oss så småningom.  

För att engagera nya medlemmar så brukar vi ha Kix off och vara ute på studiebesök bland skolor, daglig verksamhet och anordnadiscon där vi bjuder in ungdomar. Vi i Falkenberg tycker att Kix är för alla åldrar och vi försöker att ha det roligt tillsammans i vår förening där vi gör olika aktiviteter. Vi tycker också det är jätteviktigt att alla har lika mycket rätt och tycka, säga vad dom vill.  

Vi brukar alltid fråga ungdomarna vad de vill göra. Vi gör en arbetsplan som vi sen genomför tillsammans. Sedan gör vi en inbjudan som vi lägger upp på vår hemsida och Facebook. Tack för att ni tog er tid att läsa om oss. 

Mvh Kixarna i Falkenberg 

Den mystiska teaterföreningen i Laholm

Denna förening är en liten teaterförening i Laholm som finns till så att medlemmarna kan öva och lära sig mer om teater. Gruppen med styrelsemedlemmar anordnar föreställningar som dom bjuder in vänner och bekanta till och besöker skolor för att visa upp sina pjäser. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now