©2018 KiX Halland. Proudly created with Wix.com

Studieförbundet Vuxenskolan Halland

AKTIVITETER

Show More

VÄLJA AKTIVITET

Ibland kan det vara svårt att veta vad man faktiskt vill göra på sin fritid. Därför kan det vara lättare att börja med att testa på lite olika aktiviteter och sedan göra ett val kring vad man vill fortsätta att göra på sin fritid. Man kan testa på flera olika aktiviteter vid ett tillfälle eller i en studiecirkel där man har olika aktiviteter vid varje tillfälle. Man kan meddela en ansvarig person på plats vad man skulle vilja fortsätta med att göra på sin fritid.

 

När vi startar upp ny verksamhet eller en ny termin brukar vi börja med en KiX Inspirationsdag eller Inspirationstillfälle. Då kan man vid ett tillfälle testa på ett flertal olika aktiviteter och lättare göra ett självständigt val kring vad man vill fortsätta med. Om en större KiX-grupp med deltagare har skapat ett brett utbud av olika KiX-aktiviteter kan man ha ett inspirationstillfälle för att få in nya deltagare till dom olika aktiviteterna eller bara låta andra testa på deras KiX-aktiviteter. 

KiX Inspirationstillfälle - upplägg

Informationsträff med eventuella deltagare

Vi träffar eventuella deltagare personligen för att få en bild av vad som kan tänkas vara intressant att sysselsätta sig med på sin fritid och berättar om KiX. 

Inspirationstillfälle

Möjlighet att vid ett tillfälle testa på flera olika aktiviteter och träffa personer som kommer att närvara vid aktiviteterna. De aktiviteter som erbjuds att testa på här bör vara inspirerade av det första mötet med eventuella deltagare. 

Aktiviteter baserat på inspirationsdag med anpassat stöd från cirkelledare

 

Studiecirkel              Kamratcirkel

EXEMPEL PÅ KIX AKTIVITETER 

Onlineklubbar

Tillsammans lära oss recensera filmer - online! Vi diskuterar kring olika genrer, jämför åsikter och tycke samt ger filmtips till varandra och lär oss om filmen historia. Vi loggar in samtidigt på ett forum online (Learnify). Vi kopplar även upp oss på Skype ibland och samtalar om filmer där.

Teater

Vi lär oss tillsammans att gestalta känslor, karaktärer och skriver egna manus om vi vill det! Kanske vill vi förmedla något viktigt budskap i en pjäs, eller lära oss tillsammans om något visst ämne genom att framställa en teater. 

Sociala medier

Detta är en studiecirkel för dig som vill lära dig mer om sociala medier, så som Facebook och Instagram. Vi går tillsammans igenom alla de olika funktioner som finns och pratar om hur man skyddar sin profil. Vi diskuterar näthat, källkritik och nya vänskaper inom sociala medier. Vi kan använda dator, smartphone eller padda. 

Skriva och publicera

Tillsammans skriver vi texter som sedan sätts samman till en tidning. Vi har ett gemensamt ämne vi håller oss till och kan skriva texter ihop eller egna krönikor och intervjuer. 

Fotografering

Tillsammans fotograferar vi personer, platser eller ting. Vi lär oss fotografera med våra mobiler, digitalkameror eller systemkameror. Med våra foton kan vi skapa en fotobok, stadsguide eller konstutställning. Varje bild får en tillhörande text. 

Träslöjd och snickeri

Vi målar skisser på något vi vill skapa, tar fram en lista och budget på de material vi behöver och försöker sedan att bygga/snickra utifrån vår skiss. Tips: Använd återvunnet material eller virke som ni kan hitta exempelvis uppspolade på en strand eller lösa pinnar i skogen. 

Tjejklubb och Killklubb

En samtalsgrupp där vi lär oss samtala om känslor, kropp och knopp. Vi pratar om sånt som ibland kan vara svårt att prata om. I en trygg miljö tillsammans med en samtalsledare/cirkelledare övar vi på att uttrycka känslor och tankar kring exempelvis förhållanden, kärlek och kropp och knopp. Vi gör studiebesök tillsammans för att lära oss vart man ska gå om man behöver hjälp med något.

Mitt Val

Tillsammans lär vi oss om varför det är viktigt att vara med och rösta. Med hjälp av ett material som heter Mitt Val lär vi oss om dom olika typen av val som finns, bygger ett valbås och övar på att rösta. Vi kan även tolka materialet på ett sätt som passar vår grupp, som att exempelvis göra en teater av innehåller vid en träff för att lättare ta in informationen som står där. 

Kreativ AW

En kreativ afterwork med grym fredagskänsla, skapande och skön musik i högtalarna - ett härligt sätt att umgås och starta helgen på! På plats finns det olika typer av textiler, färg, grafittipennor, penslar, verktyg och papper som ni tillsammans med er kreativitet kan skapa allt från drömfångare till skulpturer och färgglada teckningar - ni bestämmer!

Kreativt skapande

Vi träffas för att i en härlig miljö måla, pyssla och skapa ting med med hjälp av vår kreativitet. Kanske kan vi inspireras av något på Pinterest eller följa årets högtider?

Konstutställning

Kanske har ni under en termin haft en eller flera kreativt skapande cirklar, musik och fotografering där resultatet är vackra ting som ni vill visa upp? Sätt upp ett datum och planera tillsammans en konstutställning där ni bjuder in vänner och bekanta! Kanske vill ni ha budgivning på era skapelser för att få in pengar att köpa nytt material för eller hitta på något kul för hela gruppen. 

Musikproduktion

I grupp testar vi på och lär oss spela instrument, skapar musik direkt i en dator eller sjunger låtar tillsammans i kör. Vi avslutar med att spela in det vi lärt oss i en studio. Kanske finns det en ungdomsgård med en studio ni kan låna? Annars går det också bra att vara i ett lite mindre rum och spela in med en mobiltelefon. 

Mediaproduktion

Vi filmar med digitalkamera eller smartphones för att sedan redigera klippen direkt i våra smartphones eller på en dator. Filmerna kan handla om något speciellt ämne där ni både pratar själva och där ni även intervjuar personer. Kanske kan vi göra en film om staden vi bor i?

Lära sig arrangörsskap

Vill ni arrangera discon eller exempelvis konstutställningar? Då kan vi tillsammans lära oss om hur man förbereder och genomför ett arrangemang. Planering, skapande av utskick/marknadsföring/inbjudan/, budget och dokumentering. 

Dansgrupp

Vi lär oss uppvärmningsövningar och stretchövningar. Efter det dansar vi ihop och skapar en dans/koreografi. Vårt mål är att​ bli bättre på att dansa till musik, ha kul och kanske till och med ha en dansshow för vänner och bekanta. 

Please reload

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now